суббота, 15 марта 2014 г.

ДОТОРКНИСЬ  ДУШЕЮ  ДО  ПОДВИГУ

20 лютого в  бібліотеці  відбулась  патріотична  година  "Доторкнись  душею  до  подвигу", присвячена  Дню  захисника  Вітчизни. 

       В цьому заході були  об'єднані дві  теми, які  червоною  ниткою  проходять  через  історію  нашого  народу. Це - Корсунь - Шевченківська  битва, 70 - річчя  якої  відзначається в  лютому цього  року  та  25 - річчя виведення  радянських  військ  з  Афганістану. 
    На зустріч з учнями шкіл №123, №124 та №105 був  запрошений мешканець  Таромського, воїн-афганець  Володимир  Вікторович  Черняєв.
    Присутні  з  цікавістю вислухали  розповідь Володимира  Вікторовича про події тих років, після  чого  задали  йому безліч  питань, зокрема про нагороди, які він заслужив, виконуючи  свій  інтернаціональний обов'язок.





  Бібліотекарі підготували цікаву розповідь  про Корсунь-Шевченківську битву - найвизначнішу на  територіі України наступальну операцію, в ході якої в облогу  під Корсунем  попали  від 60 до 80 тис. солдат  германського  вермахту.




       Активну  участь в  заході  прийняли учні СШ №123. В їх виконанні прозвучали пісні та  вірші на  воєнну  тематику, які  нікого не залишили  байдужими.





Не владний  час  війни  зітерти  слід,
І вдячна  пам'ять  вічно  буде  жити,
Як кров  бійця, живі  палають квіти,
 На тлі  печальних мармурових  плит.

Кожен день, кожен  час  пам'ятайте,
Скільки  жертв нам  війна  принесла,
Все, що можна, для  миру  віддайте!
Збережіть  для  нащадків життя!


Комментариев нет:

Отправить комментарий